Ao longo deste curso 2024-25, púxose en marcha e desenvolveuse, dentro do marco das actividades de biblioteca, o proxecto interdisciplinar LER BEN PARA COMER MELLOR. Na súa elaboración, a través dun seminario permanente, participaron doce membros do profesorado, a través de materias tan diversas como: Linguas (castelá, galega e inglesa), música, educación física, matemáticas e bioloxía.
O obxectivo fundamental era conseguir que o alumnado comese mellor despois de perfeccionar saberes e destrezas moi variadas e relacionadas coas anteriores materias e cos seus currículos. Para conseguilo, ademais dalgunhas charlas sobre temas moi concretos, elaboráronse materiais diversos, moitos deles empregados xa co alumnado de ESO (2º, 3º e 4º curso) e de 1º de bacharelato, durante a Semana Cultural do IES e tamén no terceiro trimestre. Velaquí a súa listaxe:
- TEXTO E ACTIVIDADES SOBRE O PLATO DE HARVARD.
- ACTIVIDADE COMBINADA SOBRE PAUTAS DE LECTURA CRÍTICA DE ANUNCIOS, DE ETIQUETAS E CAMPAÑAS DE VENTA RELACIONADAS CON ALIMENTOS. PÉCHASE CUNHA SESIÓN SOBRE ACTIVIDADE FÍSICA E GASTO ENERXÉTICO.
- TEXTO E ACTIVIDADES SOBRE BULOS ALIMENTARIOS.
- REFLEXIONANDO SOBRE A ALIMENTACIÓN A TRAVÉS DO CINE: DELICIEUX.
- ELABORACIÓN DUN RECEITARIO E DUNHA INFOGRAFÍA SOBRE ALIMENTOS SAUDABLES.
- DESEÑO DUN XOGO INTERACTIVO NA PLATAFORMA EDUCAPLAY: A VER SE O SABES... (A ALIMENTACIÓN).
Queremos compartir todos estes recursos con aquela xente que os considere útiles para mellorar os hábitos alimentarios, a saúde, en xeral e, como non, a competencia comprensiva e expresiva do alumnado, piares básicos para que no futuro sexan adultos sans, reflexivos e críticos.
LER BEN PARA COMER MELLOR. RECURSOS ELABORADOS
Ningún comentario:
Publicar un comentario